Telefoon inleveren voor het goede doel

Van een grote organisatie zoals Artsen zonder Grenzen tot kleinere lokale projecten, iedereen steunt wel een goed doel. Wist je echter dat het extra voordelig kan uitpakken voor jezelf? Tegenwoordig kun je allerhande elektronica, van smartphone tot desktop, inleveren voor het goede doel. Jij bent van je rommel af, de organisatie in kwestie is weer enkele euro’s rijker.

Goede doelen, we krijgen dagelijks wel de kans om ze op een of andere manier te steunen. Een taartje kopen voor dit goed doel, een maandelijkse betaling voor alweer een andere organisatie… Allemaal goed en wel, maar van alle zoetigheid sputtert onze lijn tegen. Dat onze bankrekening niet staat te springen om een extra maandelijkse betaling, dat hoeven we zelfs niet meer aan te halen.

Je zou het niet meteen denken, maar elektronica inzamelen voor het goede doel is perfect mogelijk. Het is zelfs een win-winsituatie. Van een oude telefoon inleveren tot cd-spelers, microfoons en andere hardware, er zijn bedrijven die er nog wat mee kunnen. Bovendien tellen ze er graag wat euro’s voor neer.

Het is zo simpel als wat: Goed doel haalt elektronica op en krijg zo nieuwe projecten gefinancierd. Na een fikse opruimbeurt ben jij van je oude rommel af en heb je een goed doel gesteund. Zonder indigestie of lege bankrekening.

Blijkt de elektronica uiteindelijk niet meer bruikbaar, dan worden de spullen netjes gerecycled. Op die manier pikt Moeder Natuur ook nog een graantje mee van dit mooie initiatief. Goed doel, het milieu en je opgeruimde kasten: iedereen tevreden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>